Svi vole da se fotografišu ili pak vole fotografije, makar kao uspomene. Zašto onda tu simpatiju ne bi usmerili ka unapređenju vašeg poslovanja.

Instagram – za slike koje govore više od hiljadu reči – novi imperativ za vaše poslovanje.

Instagram je učinio fotografisanje zanimljivim, odagnao je stare navike fotografija lošeg kvaliteta i učinio je deljenje tih istih fotografija očaravajuće lako. Instagram je postao termin u fotografiji sa punim pravom – što se dešava kada funkcionalnost dostigne svoj maksimum.

Korisnost i interaktivnost Instagrama

Instagram je odlična društvena platforma za promovisanje svih tipova biznisa kroz dinamičan vizuelan sadržaj koji nudi. Veoma je jednostavan i zanimljiv za korišćenje. Marketari mogu upravljati sadžajem koji će se plasirati kroz ovu platformu, a kroz analitiku mogu pratiti efekte i unapređivati kampanje kako bi osvojili još više publike i usmerili je na web sajt kompanije.

Instagram je odlično i jednostavno rešenje kako za proizvodne, tako i za uslužne kompanije. Proizvodne kompanije mogu predstaviti svoju lepezu proizvoda preko fotografija ili video zapisa, dok se uslužne kompanije mogu promovisati preko demo video zapisa i istaći, na malo kreativniji način, svoje usluge.

Zaljubljenost u objavljivanje i deljenje slika je postala toliko velika i efektivna, da se svakim danom sve više preduzetnika odlučuje za aktivnosti na Instagramu. Sa postojećim klijentima se na ovaj način mogu stvoriti jače veze, dok je, sa druge strane, moguće ostvojiti ili privoleti potencijalne klijente.

Ok, ali opet, zašto Instagram?

Postuj i sheruj instantno.  Uz jednu instant kafu, tvoj instant marketing je završen. Nema potrebe za kancelarijom zarad obavljanja marketing aktivnosti. Sve što ti treba jeste kvalitetan kraći sadržaj,  dobra slika i malo iskustva sa odabirom ključni reči. Sve se može odraditi preko mobilnog telefona, ne zaboravimo uz kaficu.

Ljubav prema fotografiji. Kao što smo već napomenuli, većina ljudi voli fotografije, rado ih pretražuje i rado ih deli sa prijateljima. Zašto ne bi vašu kompaniju odnosno biznis predstavili u tom svetlu ciljanoj publici.  Žašto im ne pružiti ono što pretražuju i ono što vole?

Svaki brend i svaka kompanija ima potrebu za svojim pratiocima i lojalnim kupcima. Zašto ih ne bi potražili na Instagramu?

Još jedna od prednosti Instagrama jeste veoma lako sticanje pratilaca, fanova, a samim tim i lakša i kreativna prodaja. Na vama je odluka da li ćete iskoristiti ovaj besplatan, brzo rastući i tražen način marketinga.

A ukoliko i dalje imate nedoumice o potrebi korišćenja online ograšavanja, pogledajte sledeći tekst: Zašto je važan koncept digitalnog biznisa?