Svaka IT kompanija treba da razmisli o vrsti nameštaja i opreme koja je potrebna njihovim zaposlenima kako bi obavljali svoje radne zadatke nesmetano. Kvalitetna kancelarijska oprema pomaže u izvršavanju dnevnih obaveza i čini da se vaši svakodnevni zadaci odvijaju glatko.

Mnogi zanemaruju kancelarijski nameštaj i opremu, ali su oni neophodni i trebalo bi da budu dostupni svakom zaposlenom jer direktno utiču na njihovu produktivnost.

Ne samo da će kvalitetna oprema biti na korist zaposlenima, već će takođe poboljšati vaš poslovni imidž, tako što će poslati pozitivnu poruku klijentima i partnerima.

Jedna od najvažnijih stvari o kojima treba razmišljati je gde da uštedite, a gde da trošite novac. Neke stvari su neizbežno skuplje, ali to ne znači da nisu vredne ulaganja. Ali, hajde da pogledamo najbolje načine za opremanje IT kancelarije.

Koristite fleksibilna rešenja

Fleksibilnost je ključna za uspešno opremanje kancelarije. Dobre i udobne kancelarijske stolice mogu imati veliki uticaj, a stolovi u poslovni prostorima koji poseduju ugrađene šukoe i priključke za struju, telefon i internet čine prostor daleko prilagodljivijim. Potrebno je da dizajn vaše IT kancelarije možete prilagoditi inovacijama u tehnologiji, bez bojazni da će da zastari.

Morate se modernizovati

Tradicionalni kancelarijski prostori koji se ne mogu prilagoditi modernom radnom okruženju su stvar prošlosti. Zastarele kancelarije ne stvaraju atmosferu pogodnu za saradnju ili kreativnost.

IT kancelarija

Potražite kvalitetan nameštaj

Kada tražite kancelarijski nameštaj visokog kvaliteta, važno je uzeti u obzir nekoliko ključnih faktora. Prvo, pažljivo pogledajte materijale koji se koriste u izgradnji. Visokokvalitetni nameštaj se obično pravi od punog drveta ili metala, a ne od materijala nižeg kvaliteta poput iverice ili plastike.

Drugo, pogledajte kako je nameštaj sklopljen. Dobro napravljen nameštaj će imati čiste linije, glatke završne obrade i jaku konstrukciju. Na kraju, razmislite o celokupnom dizajnu nameštaja.

Visokokvalitetni nameštaj je obično i moderan i funkcionalan, a ne jeftino napravljen i nezgodan za upotrebu. Imajući na umu ove faktore, lako je identifikovati kvalitetan kancelarijski nameštaj. Još jedan faktor koji treba uzeti u obzir je da li je nameštaj proizveden od strane poznatog brenda ili ne. Treba imati na umu da oni često imaju nameštaj visokog kvaliteta i vredni su ulaganja.

Dajte prednost kancelarijskom nameštaju koji je udoban i ergonomski

Ergonomski kancelarijski nameštaj je dizajniran da smanji rizik od povreda i poboljša radni učinak. Podržavajući telo u udobnom položaju, ergonomski nameštaj može pomoći u smanjenju naprezanja mišića, poboljšanju cirkulacije i promovisanju opšteg zdravlja i blagostanja.

Prilikom odabira kancelarijskog nameštaja važno je uzeti u obzir individualne potrebe svakog zaposlenog i odabrati proizvode koji će promovisati udobnost i sigurnost. Kada su zaposleni osećaju udobno i sposobnim da rade na poziciji koja odgovara njihovim individualnim potrebama, oni su srećniji i produktivniji.

Odabirom ergonomskog nameštaja, IT kompanije mogu stvoriti radni prostor koji promoviše dobrobit zaposlenih i pomaže u smanjenju rizika od povreda.

Skladišna rešenja

Dostupna su mnoga uobičajena skladišna rešenja koja se mogu uklopiti u bilo koji dizajn kancelarije. Neka popularna rešenja za skladištenje uključuju ormare za dosije, police za skladištenje i kante za otpatke. Važno je izabrati opciju koja je bezbedna za zaštitu važnih dokumenata. Razmislite o ormarima za skladištenje dokumenata koja možete zaključati da bi se sprečio neovlašćeni pristup.

Prostor ili mesto gde odlažete dokumentaciju često može izgledati ružno i pretrpano. Da biste to izbegli, izaberite rešenja za skladištenje koja su i funkcionalna i sa stilom. Na ovaj način možete stvoriti organizovaniju i atraktivniju kancelariju. Pored toga, pokušajte da pronađete rešenja za skladištenje koja odgovaraju vašem kancelarijskom nameštaju i dekoru.

Navabite veliki radni sto

Veliki radni stolovi smanjuju ukupne troškove kancelarijskog nameštaja. U ovom slučaju, zaposleni dele sto, ali svako od njih ima poseban prostor za sebe. U zavisnosti koliko je sto veliki, čak do 10 zaposlenih može da deli jedan sto.

Uopšteno govoreći, iako se stolovi mogu činiti najznačajnijim komadom nameštaja za vašu kancelariju, oni su zapravo predstavljaju komad gde možete uštedeti nešto novca. Osnovni kancelarijski sto ne mora košta nekoliko desetina hiljada dinara; osim ako ne želite da kupite stolove sa podesivom visinom, što je takođe trend među IT zaposlenima. Birajte sto koji se ne samo uklapa u vaš stil nego i u vaš budžet.

Savremena IT kancelarija

Razmislite o osvetljenju i akustici

Prirodno dnevno svetlo može u mnogome uticati na dobrobit zaposlenih, a takođe vam pomoći da uštedite na troškovima električne energije. Razmislite o osvetljenju kada birate kancelarijski prostor, ali i kada pozicionirate stolove u svom novom rasporedu; pokušajte da pozicionirate najintenzivnije oblasti bliže prozorima.

Visok nivo buke je jedna od najvećih zamerki koje zaposleni imaju na svoje radno mesto. Ovo se može prilično lako i efikasno rešiti pomoću akustičnih ekrana i panela. Dok su neka akustična rešenja veoma skupa, stoni ekrani su relativno jeftino rešenje koje će ponuditi zaštitu od buke, a osoblju takođe dati malo privatnosti u svom radnom prostoru.

Unajmite agenciju

Ponekad nismo u stanju sami da uredimo naš poslovni prostor i IT kancelarije. U ovom slučaju predlažemo da unajmite agenciju ili dizajnera enterijera koji se bave opremanje i uređenjem poslovnih prostora.

Njihovo poslovanje uvek možete proveriti na sajtu companywall.rs, kako biste izbegli neprijatnosti sa nelegalnim ili neodgovornim firmama i pravnim licima.