Facebook oglašavanje

Milioni preduzetnika, malih i velikih biznisa, koriste Facebook usluge kako bi se povezali sa tržištem. Kada posmatramo ukupan broj korisnika Facebooka, jasno je da je on najdominantnija, opšteprihvaćena i kompleksna društvena i uslužna mreža. Kažemo uslužna, jer vama kao preduzetniku, promovisanje na Facebooku daje izvanrednu priliku da budete primećeni, da se istaknete, s obzirom na broj korisnika ove mreže. Najefikasniji način da doprete do ciljanih klijenata je pomoću Facebook plaćenih oglasa (Facebook Ads). Plaćeni oglasi označavaju alat za predstavljanje vašeg biznisa, brenda ili događaja ciljanoj publici, i u isto vreme mogućnost ostvarivanja interakcije sa ciljanom publikom.

Zašto je oglašavanje na Facebooku postalo toliko bitno?

Pre svega, ljudi biraju Facebook za oglašavanje, jer je prikazivanje oglasa naverovatno dobro optimizovano. Ova optimizacija pomoću algoritama je prevashodno moguća zato što su vaši obrasci ponašanja poznati Facebook-u i poznato je šta volite, šta ne volite, koje stranice često posećujete, koja su vaša interesovanja, kod kakvih se objava najčešće zaustavite, itd.

Koliko je cenovno pristupačno Facebook oglašavanje, govori u prilog i to da vi čak i za 1.000 dinara možete postići solidne efekte u vidu da vaš oglas može videti čak 10.000 osoba. Facebook oglašavanje se naplaćuje po kliku (PPC model), što je krajnje optimalno rešenje. Minimalan iznos dnevnog ulaganja u Facebook oglašavanje iznosi 1 dolar.

Vi definišete koliko dugo ćete se oglašavati, koliki ćete budžet izdvojiti za oglašavanje i koji je vaš cilj oglašavanja, što je jednako važno definisati poput publike.

Da bi proces Facebook oglašavanja bio pravilno definisan i pre svega uspešan, potrebno je pravilno definisati ciljanu publiku. Kada znamo ko su naši klijenti, prilikom podešavanja Facebook kampanje lako možemo definisati pol, godine, interesovanja, obrazovanje naših klijenata i slično. Potom se vrši odabir željene geografske lokacije na kojoj će oglas delovati, bilo države, država, pokrajine ili pak grada.

 

Na Facebooku se možete oglašavati kako bi informisali postojeće klijente, kako bi promovisali svoj brend ili svoj biznis novim klijentima, kako bi promovisali samo određen događaj.

Dijapazon mogućnosti je širok i šarolik.

Najbolji efekti prilikom oglašavanja se dobijaju kada se kampanja poveže sa Facebook stranicom vašeg brenda ili biznisa.

Povezivanje sa stranicom omogućava korišćenje dodatnih funkcionalnosti kao što su dugme za besplatan lajk stranice, organski izgled oglasa, automatsko kreiranje oglasa koji se prikazuju prijateljima osobe koja je lajkovala neki oglas ili stranicu itd.

Navedene opcije važe  samo onda kada imate uredno formiranu Facebook stranicu na kojoj će potencijalni klijenti imati mnogo više opcija za dobijanje dodatnih informacija, opciju komunikacije sa drugim ljudima istog interesovanja, deljenja različitog sadržaja itd.

Facebook oglašavanje postaje sve savršenije iz dana u dan. To ga čini jednim od primarnih alata za postizanje različitih rezultata u web marketingu. Ukoliko pravilno koristite Facebook oglašavanje, možete dramatično povećati profit i rezultate u bilo kom biznisu.

Šta vam mi nudimo?

 • Formiranje korporativne/ fan Facebook stranice koja će na ovoj društvenoj mreži prezentovati vas, vaš biznis, vaš brend;
 • Kreiranje Facebook oglasa za vas, vaš biznis, vaš brend, u skladu sa dogovorom na čemu će biti akcenat:
  • Definisanje ciljne publike za dati Facebook oglas/e;
  • Definisanje ciljanog područja na koji će se oglas/i odnositi;
  • Izradu unikatnog rešenja za oglašavanje;
 • Praćenje rezultata oglašavanja i shodno tome dalje upravljanje i predlaganje mera;
 • Detaljna analiza i statistika svih Facebook kampanja i podnošenje izveštaja o postignutim rezultatima;

Zašto bi trebalo da koristite Facebook oglašavanje?

 • Veća upoznatost klijenata sa vama, vašim biznisom, vašim brendom;
 • Predstavljanje vašeg biznisa ili vašeg Brenda novim potencijalnim klijentima;
 • Povećanje posećenosti vašeg web sajta, Facebook stranice, što prati i bilje rangiranje na Internetu, što prati veći učinak;
 • Povećanje prodaje;
 • Direktna interakcija sa postojećim i potencijalnim klijentima;
 • Shodno postojanju interakcije, mogućnosti uviđanja razvoja, otklanjanja grešaka i sl;
 • Mogućnost praćenja uspeha vašeg poslovanja na Internetu;
 • Veća zarada;

Hajde da počnemo

Spremni da napravite pravu promenu? Hajde da izgradimo važ posao zajedno!